- Плодові дерева
- Яблуня
підщепа - 54-118
Український сорт, виведений в 1984 році, в результаті схрещування сортів яблунь Прісцилла і Рубін. Внесений до Державного реєстру сортів відносно недавно в 2001 році. Підходить для вирощування в усіх зонах України. Відрізняється відмінною зимостійкістю і стійкістю до хвороб плодових дерев, таких як борошниста роса, парша,
плодова гниль і бура плямистість.
Сорт яблуні Перлина Києва, які Ви можете купити в інтернет-магазині ЛітинСад, щеплені на підщепах 54-118, що забезпечує хорошу врожайність з молодого віку. 54-118 - це напівкарликова підщепа, якиа забезпечує висоту дорослої яблуні "Перлина Києва" 3 - 3,5 метра, невибагливий до грунтів. Дерева на підщепі 54-188 дуже врожайні.
Переваги сорту: стійкість до хвороб (прекрасно себе почуває і плодоносить без багаторазових хімічних обробок різними препаратами від хвороб плодових дерев), висока врожайність дерев (в середньому 40 - 60 кілограм яблук з одного дорослого дерева), що швидко росте дерево, раннє плодоношення (починає плодоносити на третій-четвертий рік після посадки), великий розмір і привабливий вигляд яблук, високу смакове якість плодів (4,75 балів за 5-ти бальною дегустаційної оцінки).
Яблука великого розміру, а саме 160-220 грам. Смак яблук кисло-солодкий. Колір яблук сорту Перлина Києва зелено-жовтий з насиченим бордовим рум'янцем, який покриває майже весь плід. М'якоть зрілих плодів щільна і соковита, кремово-зелена, дрібно-зерниста. Яблука Перлина Києва кінцево-округлої форми, ребристі зверху. Шкірка плодів щільна, суха і еластична.
Термін дозрівання: кінець вересня - початок жовтня в залежності від кліматичних умов, споживча зрілість настає в листопаді.
Термін зберігання - 3,5 - 4 місяців, в погребі чи холодильнику - до 6-ти місяців. Вирощується для вживання в свіжому вигляді, а також для виготовлення високоякісного соку.
Саджанці яблуні Перлина Києва окуліровать і вирощені в Західній Україні. Це забезпечує високу пристосованість саджанців до кліматичних умов України.