- Виноград
Гібридний столовий виноград Тимур відрізняється округлими, загостреними ягодами і потребою в належному догляді за собою. У сорту дуже ранній термін дозрівання - 105-115 днів. Кущі сильні, потужні, пагони швидко розвиваються. Квітка не потребує окремого запиленні. Цилиндроконические або конусоподібні грона досягають ваги в 400-600 грам. Золотисто-зелені ягоди важать приблизно 6-8 грам (29х21 мм).
М'якоть винограду Тимур соковита, щільна, гармонійно солодка, приємна, з легким мускатним відтінком. Містить до 25% цукру, Шкірочка у виноградин тонка, яку з'їдає. При високій вологості може стає терпкою. Рекомендується вирощувати цей сорт винограду на м'яких і пухких грунтах, інакше при вирощуванні на вузьких грунтах ягоди будуть недостатньо солодкими.
Суцвіття необхідно унормувати, інакше їх надлишок приведе до втрати смакових і зовнішніх якостей. Лоза зимує при морозі -25 С. хвороб стійкість Тимура вище середньої. Тимур - дуже солодкий сорт винограду, тому порадує Вас відмінним смаком.