- Виноград
Відносно новий столовий сорт винограду з'явився на вітчизняних просторах виноградного вирощування - Аладдін. Дозріває за 120 днів. Квітка запилюється самостійно. Зростання кущів середнє. Грона щільні, конічні, вагою до 1 кг. Середня вага ягоди 8-9 грам.
Ягоди овальні, об'ємні, з одного краю злегка загострені. Забарвлення дуже незвичайне - красиві переходи від ніжно-рожевого до жовто-золотистого по всій ягідці. На сонці кожна виноградина схожа на маленький ліхтарик. М'якоть соковита, м'ясиста, легко піддається розкусуванню завдяки тонкій шкірці.
У смаку гармонійно поєднуються насолода і кислинка, присутній аромат мускату. Аладдін можна транспортувати без втрат врожаю. Так як грона формуються у великій кількості, необхідно унормовувати суцвіття, щоб не було навантаження на лозу. Незважаючи на східну назву і припущення, що це дуже ніжний сорт, рослина прекрасно зимує при -25 ºC і має непогану стійкість до хвороб.