- Плодові дерева
- Слива
жердель/алича
Слива Анжеліно - це диплоїдний сорт пізнього терміну дозрівання, виведений американськими селекціонерами внаслідок схрещування аличі та японської сливи. За зовнішніми ознаками Анжеліно схожа на аличу, проте плоди виключно сливи. Дерево середньоросле, крона пірамідальна, гілки потужні та розкидисті.
Плоди великі, 100-150г, округлої форми з темною, майже чорною шкіркою. М'якуш щільна, хрустка, м'ясиста, соковита, золотисто-жовтого кольору, солодко-кислого смаку. Кісточка маленька та добре відділяється.
Врожайність висока, цей сорт по праву можна називати промисловим. Транспортабельність та лежкість дуже хороші. В холодильнику плоди можуть зберігатись 2-3 місяці, при кімнатній температурі до 3 тижнів. Цікавий факт, що при зберіганні смак слив тільки покращується. Використовувати їх можна для компотів, сушки, та вживати в свіжому вигляді.
Сорт Анжеліно стійкий і до хвороб і до холодів, можна вирощувати в усіх зонах України, проте потребує додаткової обробки від плодожерки.
Слива є частково самоплідною, тому потребує запилювачі для покращення врожаїв. Тож найкращі запилювачі: слива Фрідом, слива Байрон Голд, слива ТоЧеСан, слива Прайм-Тайм, слива Октобер Сан, алича Колоновидна та слива Блек Амбер.