- Виноград
Кишмиш Аттика (Attika – англ.) - безнасінний сорт винограду раннього терміну дозрівання: 118-120 днів. Він досягає повної зрілості ягід на 5-6 днів раніше, ніж сорт Кардинал, і на 12 днів раніше, ніж сорт Перлет.
Листя сорту середнього або великого розміру, 5-лопатеве, слабо розсічене, з сильним щетинистим опушенням на нижній поверхні. Кетяги великі, розміром 25 х 18 см, вагою 400-450 г, окремі можуть досягати 900 г, циліндричної форми, середньої щільності. Ягоди цього сорту також великі, розміром 20 х 18 мм, мають овальну форму і темно-фіолетове забарвлення. Шкірка тонка, а м'якоть - м'ясиста та приємна на смак. Сорт має відсутність насіння, але можуть зустрічатися їх рудименти.
Кущі середньорослі, а дозрівання пагонів високе. Стійкість до грибних хвороб серед євразійських сортів не виділяється. Зимостійкість Кишмишу Аттика вища, ніж у середньовічних сортів. Врожайність становить 20-25 т/га, що перевищує сорти Перлет та Кишмиш білий овальний. Він також має гарну спорідненість з підщепами.
Цей сорт дає високоякісний врожай, і можна досягнути гарних результатів на вертикальних шпалерах при короткій або середній довжині обрізки. Кишмиш Аттика характеризується високою транспортабельністю, що робить його привабливим варіантом для ринку.