- Плодові дерева
- Абрикос
Сорт французької селекції, виведений селекціонером Marie France Bois в 1996 році. Популярний промисловий сорт в Європі, зареєстрований торговою маркою Carmingo. Характеризується високою зимостійкістю і стійкістю до хвороб.
Сорт французької селекції, виведений селекціонером Marie France Bois в 1996 році. Популярний промисловий сорт в Європі, зареєстрований торговою маркою Carmingo. Характеризується високою зимостійкістю і стійкістю до хвороб. Плодоносить на однорічних і багаторічних пагонах.
Саджанці абрикосу Фарбелі в інтернет-магазині ЛітинСад щеплені на підщепі Жерделі, що забезпечує хорошу врожайність з молодого віку. Підщепа Жерделі (Armeniaca vulgaris) - це підщепу для абрикос, який використовують в промисловому садівництві. Сильноросла насіннєва підщепа, яка дає великий урожай, невибаглива до грунтів. Дерева на підщепі Жерделі стійкі до посух, завдяки міцній кореневій системі, яка проникає глибоко в грунт, забезпечує високу життєздатність дерева і вітростійкість. Дана підщепа добре підходить для бідних, сухих, легких грунтів. Не рекомендується висаджувати саджанці на підщепі Жерделі на важких глинистих ґрунтах.
Одними з переваг сорту є: постійна стабільно висока врожайність, самоплідність, швидкоплідність, висока смакова якість плодів, крупноплідність і тривалий термін зберігання плодів без зміни зовнішнього вигляду плодів і втрати смакових характеристик.
Абрикоси великого розміру, а саме 90 - 110 грамів. Абрикоси сорту Farbaly - смачні, солодкі з ледь відчутною кислинкою, з жовто-помаранчевої соковитою, щільною м'якоттю. Для досягнення високих смакових якостей плодів не варто поспішати зі збором врожаю. Абрикоси сорту "Farbaly" помаранчевого кольору, на 30% з сонячної сторони покриті червоним рум'янцем, опуклою еліптичної форми. Шкірка плодів тонка, гладка, в міру еластична.
Кісточка підлозі відділяється разом із залишками м'якоті.
Термін дозрівання: друга декада - кінець серпня. Товарність і транспортабельність плодів абрикоси Фарбелі висока, термін зберігання - 3 тижні. У жовтні 2019 грецька сільськогосподарська організація "Деметра" опублікувала наукове дослідження, яке було направлено на оцінку змін якості абрикосів сорту Фарбелі під час зберігання в холоді. Після 19 днів зберігання плоди «Farbaly» на 8% втратили вагу, було відзначено незначне збільшення виробництва етилену і зниження жорсткості. При цьому зміни вказували на незначне почервоніння, загальний вміст флавоноїдів незначно збільшилася, тоді як відбулися незначні і неузгоджені зміни загальних каротиноїдів. Ні загнивання, ні розладів не спостерігалось. У висновку дослідження зазначено, що сорт абрикос Фарбелі - це багатообіцяючий сорт абрикос пізнього сорту дозрівання з хорошими якостями і високим потенціалом зберігання. Плоди ідеально підходять для вживання в свіжому вигляді, консервації джемів, компотів, соків і заморожування.